בואו להכיר את דרך הטיפול שלי
יוליה זמד, פסיכותרפיה וייעוץ MA
054-4727791 | julia.zamed@gmail.com

טיפול ממוקד רגש EFT

טיפול ממוקד-רגש הוא טיפול אינטגרטיבי שפותח על-ידי פרופ' לזלי גרינברג ומשלב בין גישה הומניסטית-רוג'ריאנית (ממוקדת-קליינט) לבין תיאוריית גשטלט. הגישה מבוססת על ממצאים מדעיים המראים כי רגשות הם משאב חיובי והכרחי בתפקוד אנושי. רגשות מפנים את הקשב שלנו לגירויים סביבתיים החשובים להישרדות שלנו. רגשות אומרים לנו מה אנו צריכים, מה חשוב לנו כדי לשגשג ועוזרים לנו ליצור משמעות בחיים. עם זאת, בדרך כלל אנשים באים לטיפול בגלל הקשיים עם הרגשות שלהם. הם מתלוננים על רגשות כמו חרדה, כעס, עצב או כאב הנחווים בצורה עוצמתית מדי ורוצים לדעת לווסת את הרגשות האלו בצורה טובה יותר. 


מהם רגשות ראשוניים ושניוניים?
בגישה ממוקדת-רגש קיימת הבחנה בין הרגשות הראשוניים, האדפטיביים, לבין הרגשות השניוניים, הבאים לגונן או להסתיר את הראשוניים. למשל, לעתים אנשים כועסים כשנעלבים או מרגישים עצב ובוכים כשכועסים. הרגשות השניוניים הם אינם אדפטיביים ולרוב מבוססים על זיכרונות רגשיים הנובעים מחוויות קשות או טראומות. בטיפול המטרה היא להביא לשינוי מהותי בסכמות הרגשיות, להזדקק פחות לרגשות השניוניים והלא אדפטיביים ולהשתמש ברגשות הראשוניים כבמצפן, מבלי להשתעבד להן. 

מהו מנגנון השינוי בטיפול ממוקד רגש?
אחת ההנחות המרכזיות בטיפול EFT היא שאי אפשר לעזוב רגש כואב מבלי להגיע אליו תחילה, ולכן, הגעה אל רגשות מסוימים וחקירה שלהם היא הכרחית כדי לווסת אותם וליצור בהם שינוי מתמשך. עיקרון השינוי המרכזי בטיפול ממוקד רגש הוא הבנייה מחדש של סכמה רגשית שאינה אדפטיבית על ידי הפעלה בו-זמנית שלה עם רגש אחר שהוא כן אדפטיבי. 

 

כאשר סכמות רגשיות מופעלות הן ניתנות לשינוי כיוון שהן חשופות למידע אחר, חדש, כגון חוויות של אישור וקבלה מן המטפל או לרגשות אדפטיביים אחרים. למשל, כאשר רגשות של בושה ונחיתות הקשורים בחוויות של התעללות והשפלה על ידי אחד ההורים "מופעלים" ועולים במהלך הטיפול ויחד אתם מעורר גם הכעס על הגבולות שהופרו, המטופל עשוי להרגיש חזק יותר. 
דוגמא אחרת היא עצב או "אבל" על התמיכה והקבלה שלא היו בילדות. במצבים כאלה נוצר מצב רגשי חדש, בו כתוצאה מההפעלה של הסכמה הרגשית ה"בעייתית" ושינוי החוויה הרגשית בחדר, המטופל עשוי להרגיש חזק ובטוח יותר.

עיקרון שינוי זה חשוב מאד בגישה זו, אך אינו היחידי. הטיפול מבוסס על יצירת ברית טיפולית בטוחה, אמפטית, מקבלת ומעריכה, בה המטפל נוכח בצורה מלאה ומכוונן למצב הרגשי של המטופל בכל רגע ורגע. המטפל מספק המון תיקוף לחוויה הרגשית של המטופל. ברית טיפולית כזו מאפשרת ליצור סביבה בטוחה לחקירה ועיבוד של רגשות כואבים, מעודדת את המטופל להסתכל פנימה אל תוך העולם הרגשי שלו, ומהווה תהליך מווסת רגשות בפני עצמו. בתוך הקונטקסט הזה, משלבים התערבויות חווייתיות שמטרתן לעזור למטופל לפתח מודעות לרגשות, להביע רגשות, לווסת רגשות בצורה יעילה ולשנות רגשות שאינם אדפטיביים.

למי מתאים הטיפול?
הגישה ממוקדת-רגש נשענת על מחקרים מדעיים רבים המעידים על יעילותה בטיפול בדיכאון, חרדה, חרדה חברתית, טראומה, הפרעות אכילה, הפרעת אישיות גבולית, התמודדות עם ביקורת עצמית קשה, פרפקציוניזם, קשיים הקשורים בביטחון עצמי, דימוי והערכה עצמית, מערכות יחסים בלתי פתורות מהעבר וטיפול זוגי. 

 

 אתם מוזמנים לפנות אלי ולהתייעץ לגבי דרך הטיפול המתאימה ביותר עבורכם

 

שם
דוא''ל
טלפון

שאלה

   צור קשר
054-4727791 | julia.zamed@gmail.com
הטיפולים מתקיימים בקליניקות:
 תל-אביב - נמל ת"א, האנגר 8, "מרכז חיבורים"
 זכרון יעקב - המייסדים 62, "מרכז העוגן".
 חיפה - ליטאניס 4
 
כל הזכויות שמורות ליוליה זמד | דרך הטיפול
* התכנים באתר נועדו כדי לתת מידע כללי בלבד ולכן אינם מהווים תחליף לייעוץ או לפגישה עם גורם מוסמך

Tivonet